ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

Čokoladni sirovi kolačić za ljeto




Nedavno sam od super ekipe iz firme Mojačokolada.si dobila prekrasne i jako ukusne čokolade. Čokoladice su dostupne u lijepim dizajnerskim pakiranjima od 80 g i raznih su okusa. Tako možete isprobati organsku čokoaldu sa 68% kakaa ili pak tamnu čokoladu sa 80% kakaa, čokoladu sa okusom naranče, sa okusom mentola, goji bobicama i mnoge druge.

Specifične su jer su svi sastojci isključivo organski sa Fairtrade sertifikatom. Među sastojcima se mogu naći organski Fairtrade kakao (maslac, kakao u prahu ili kakao masa), organski kokosov šećer,  vanilija, organska naranča i mentol ulje, organske goji bobice..
Sve čokoladice su veganske što znači da ne sadrže mlijeko, jaja niti sastojke životinsjkog podrijetla.Čokolade su i bez glutena, umjetnih boja i aroma, pa su pogodne i za bolesnika sa celijakijom.
 Sve čokoladice su sirove, napravljene na temperaturi do 45°C čime se čuvaju svi bitni enzimi i hranjivi satojci.
Sva čokolada je prirodno slatka! Da bi se osigurala prirodna slatkoća koristi se kokosov šećer, koji se dobiva isparavanjem soka od mladih cvijetova kokosove palme. Zbog nižeg glikemijskog indeksa (poput bijelog šećera) i čokolade su također pogodna za dijabetičare.

Potrebni sastojci za bazu:

Potrebni sastojci za kremu:

  • 200 g RAWR čokolade željenog okusa
  • 2 šalice mljevenih badema
  • 1 šalica datulja
  • biljno mlijeko, 2 dcl

Potrebni sastojci za preljev:


Potrebni sastojci za kuglice: 

  • ukoliko vam ostane malo mljevenih badema, umiješajte ih sa kokosovim brašnom i prethodno namočenim datuljama, pa stavite miksati. Možete dodati i neke druge sastojke, poput kakaa, otopljene čokolade, grožđica i drugih sjemenki. Ja sam svoje kuglice potom umočila u kokosovo brašno, kakao zrnca i prah maline
  • ili potražite ovdje recept za ZDRAVE ENERGETSKE KUGLICE

Postupak izrade:

  1. U kuhinjskom robotu ili blenderu izmiješajte sve sastojke za podlogu. (Datulje prethodno namočite u vodi, najbolje na cca 1h.) Utisnite smjesu u kalup prethodno obložen papirom za pečenje i stavite u hladnjak dok ne priremite kremu.
  2. U blender ili kuhinjski robot prvo ubacite bademe, pa ih pretvorite u brašno, potom dodajte datulje. Smjesi dodajte otopljenu čokoladu i mlijeko. Sjedinite smjesu u kremu, pa je stavite preko podloge.
  3. Kolač stavite u hladnjak dok vi pripremite preljev. Kokosov maslac otopite u pećnici na 30°C. Ukoliko slijedite raw principe obrade namirnica, ako ne onda na laganoj vatri. U zdjelicu stavite kakao u prahu, dodajte kokosov maslac i med (kojeg također možete malo zagrijati kako bi se lakše umiješao u smjesu). Po potrebi dodajte mrvicu tekućine i dobro izmješajte smjesu. Prelijte preko zamrznute tortice. 
  4. Po želji torticu možete ukrasiti ili je samo prelijte čokoladnom gazurom. Meni je preostalo smjese sirovih kuglica, pa sam ih dodatno umočila u kakao zrnca, kokosovo brašno i prah maline.

Nema komentara:

Objavi komentar