petak, 28. listopada 2016.

juha od bundeve, crvene leće i sušenih vrganja

Bundeva - kraljica jeseni! U ovoj sam je juhi "pojačala" mahunarkom - crvenom lećom i aromatizirala vrganjima!

 

Potrebni sastojci:

  • 500 g hokaido očišćene bundeve narezane na kockice
  • 15 g sušenih vrganja 
  • 2 žlice crvene  leće
  • 1 manji luk
  • 1 režanj češnjaka
  • sol
  • maslinovo ulje
  • voda

Postupak izrade:

  1. Suhe vrganje namočite u toploj vodi.
  2. Istovremeno, u zdjeli na zagrijanom maslinovom ulju prodinstajte luk, pa mu dodajte kocke hokaido tikve, te sve pirjajte oko 5 min. Dodajte potom protisnuti češnjak.
  3. Zatim prelijte sve sa vodom, tako da voda pokrije povrće u zdjeli i kuhajte zaklopljeno dok bundeva ne omekša (otprilike 15-20 minuta)
  4. Otprilike 10 minuta prije kraja dodajte crvenu leću koju ste isprali kroz sito hladnom vodom i sušene vrganje koje ste osušili mokrom krpom nakon namakanja.
  5. Začinite po ukusu i kuhajte do kraja.
  6. Na kraju štapnim mikserom izmiksajte juhu u gustu kremu, a ako vam se čini da je pregusta, dolijte još malo vode, pa prokuhajte.



Nema komentara:

Objavi komentar