srijeda, 1. studenoga 2017.

Čokoladni kruh od banana i pirovog brašna


Volite čokoladu u svim oblicima?

Onda će vas oduševiti ovaj aromatični čokoladni kolač bez jaja.

Čokolada i ekstra djevičansko kokosovo ulje daju ovom kolaču neponovljiv miris, dok pirovo brašno i chia sjemenke osiguravaju da bude vrlo lagan za probavu.
Kao alternativu za jaja u ovom sam receptu koristila chia sjemenke, a nezdravi bijeli šećer zamijenila sam kokosovim šećerom i zgnječenim bananama.
 
 Potrebni sastojci za jedan kalup:

*Zamjena za jaja od chia sjemenki 
Pomiješajte 1 jušnu žlicu mljevenih chia sjemenki s 3 jušne žlice vode i ostavite u hladnjaku 15 minuta da se formira gelasta smjesa.
 
Priprema
  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Obložite kalup za pečenje masnim papirom. Najbolje bi bilo imati kalup dimenzija 10 x 25 cm, no može biti i veći.
     
  2. U multipraktiku zamjenu za jaje, šećer, banane i ulje izmiksajte do kremaste strukture.
     
  3. Zatim dodajte prosijano brašno i ostatak suhih sastojaka (osim nasjeckane čokolade) pa zamijesite tijesto.
     
  4. Izlijte polovicu smjese u kalup te po njoj pažljivo rasporedite komadiće sjeckane čokolade.
     
  5. Sve to prelijte ostatkom tijesta.
     
  6. Bananu uzdužno prepolovite pa polovice stavite na vrh smjese.
     
  7. Premažite ih s malo ulja kako ne bi prilikom pečenja zagorjele.
     
  8. Kolač pecite 35-45 minuta ili čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno.

Ovaj kolač možete čuvati u zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do 5 dana.

Nema komentara:

Objavi komentar