Ovaj kolač će djeca više obožavati nego li odrasli :-) Valjda je to do pudingaste i kremaste strukture, djeca vole kada ne moraju puno žvakati, a ne mora se odraslima svidjati podjednako, ali bitno je da imate jokera u rukavu za slučaj kada vam treba hranjiv i brzi obrok poput ovoga, a uz to imate i puno bundeva za utrošiti :-)
Potrebni sastojci za četvrtasti kalup 21x21 ili okrugli 24 cm:
- 500 g pečenog pirea od hokaido bundeve
- 50 g kokosovog šećera
- 90 ml meda
- 1 jaje
- 130 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice sode
- 1/2 žličice soli
- 1 žličica cimeta
Za punjenje:
- 230 g krem sira (skuta ili krem sir, Philadelphia, Vivis)
- 30 g šećera kokosovog cvijeta
- 1 jaje
Postupak izrade:
- Ispecite bundevu/tikvu na 160°C oko 40 minuta ili je skuhajte u kipućoj vodi dok ne omekša.
- Izmiksajte je u pire, pa joj dodajte sve ostale sastojke. Smjesu ulijte u kalup kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
- Pjenjačom izmješajte sve sastojke za punjenje, pa ga rasporedite po vrhu i izmješajte spiralno vrhom noža.
- Kolač pecite 45 minuta na temperaturi od 180°C.
- Kolač je pudingaste strukture, kada se ispeče biti će vlažan i poput želea. Bolje je pričekati nekoliko sati dok se ne ohladi u potpunosti na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku. pa ga onda kušati jer će nakon što se ispeče biti dosta gnjecav.
Nema komentara:
Objavi komentar