srijeda, 17. siječnja 2018.

Kolač od bundeve i sira kids frendly


Ovaj kolač će djeca više obožavati nego li odrasli :-) Valjda je to do pudingaste i kremaste strukture, djeca vole kada ne moraju puno žvakati, a ne mora se odraslima svidjati podjednako, ali bitno je da imate jokera u rukavu za slučaj kada vam treba hranjiv i brzi obrok poput ovoga, a uz to imate i puno bundeva za utrošiti :-)




Potrebni sastojci za četvrtasti kalup 21x21 ili okrugli 24 cm:


  • 500 g pečenog pirea od hokaido bundeve
  • 50 g kokosovog šećera
  • 90 ml meda
  • 1 jaje
  • 130 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica cimeta


Za punjenje:

  • 230 g krem sira (skuta ili krem sir, Philadelphia, Vivis)
  • 30 g šećera kokosovog cvijeta
  • 1 jaje

Postupak izrade:



  1.  Ispecite bundevu/tikvu na 160°C oko 40 minuta ili je skuhajte u kipućoj vodi dok ne omekša.
  2. Izmiksajte je u pire, pa joj dodajte sve ostale sastojke. Smjesu ulijte u kalup kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  3. Pjenjačom izmješajte sve sastojke za punjenje, pa ga rasporedite po vrhu i izmješajte spiralno vrhom noža.
  4. Kolač pecite 45 minuta na temperaturi od 180°C.
  5. Kolač je pudingaste strukture, kada se ispeče biti će vlažan i poput želea. Bolje je pričekati nekoliko sati dok se ne ohladi u potpunosti na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku. pa ga onda kušati jer će nakon što se ispeče biti dosta gnjecav.





Nema komentara:

Objavi komentar