utorak, 26. prosinca 2017.

Blagdanske medene kuglice


Ove kuglice pravi su dokaz da blagdanski kolačići mogu biti i lijepi i ukusni.
Tostirani lješnjaci savršeno se slažu s otopljenom čokoladom, a sama priprema vam zasigurno neće oduzeti puno vremena.


Kako bi dobili zanimljive i šarene varijacije, uvaljajte dio kuglica u kokosovo brašno, kakao prah, mljevene orahe, prah maline...
Sastojci:
  • 80-100 g tostiranih lješnjaka
  • 80 g datulja ili paste od datulja
  • 2 žličice začina za medenjake
  • 1 žličica arome vanilije
  • 100 g otopljene čokolade
  • voda po potrebi (1-2 žlice)

Mješavina u koju ćete uvaljati kuglice:


Priprema
U blender ili multipraktik stavite prvo lješnjake pa ih usitnite. Potom stavite datulje, ostale sastojke i otopljenu čokoladu. Po potrebi dodajte vode.
Oblikujte kuglice podjednake veličine pa ih uvaljajte u šareno „blagdansko ruho“, odnosno u nasjeckane tostirane lješnjake, blanširane nasjeckane bademe, prah maline, kakao prah, kokosovo brašno i kakao zrnca.




Nema komentara:

Objavi komentar