Ove kuglice pravi su dokaz da blagdanski kolačići mogu biti i lijepi i ukusni.
Tostirani lješnjaci savršeno se slažu s otopljenom čokoladom, a sama priprema vam zasigurno neće oduzeti puno vremena.
Kako bi dobili zanimljive i šarene varijacije, uvaljajte dio kuglica u kokosovo brašno, kakao prah, mljevene orahe, prah maline...
Sastojci:
- 80-100 g tostiranih lješnjaka
- 80 g datulja ili paste od datulja
- 2 žličice začina za medenjake
- 1 žličica arome vanilije
- 100 g otopljene čokolade
- voda po potrebi (1-2 žlice)
Mješavina u koju ćete uvaljati kuglice:
- kakao prah
- prah maline
- tostirani lješnjaci
- blanširani nasjeckani bademi
- kokosovo brašno
- kakao zrnca
Priprema
U blender ili multipraktik stavite prvo lješnjake pa ih usitnite. Potom stavite datulje, ostale sastojke i otopljenu čokoladu. Po potrebi dodajte vode.
Oblikujte kuglice podjednake veličine pa ih uvaljajte u šareno „blagdansko ruho“, odnosno u nasjeckane tostirane lješnjake, blanširane nasjeckane bademe, prah maline, kakao prah, kokosovo brašno i kakao zrnca.
Nema komentara:
Objavi komentar