srijeda, 12. studenoga 2014.

Juha od batata i bundeve

 Batat ili slatki krumpir je odličan antioksidant! Obiluje velikim količinama beta karotena. Kada govorimo o njegovom nutritivnom sastavu, karakterizira ga visoka hranidbena vrijednost, sa puno škroba, ali malo šećera. Ova juhica je izvrsna za jesenje dane okupane južinom, uz mirisnu notu bundeve i poriluka, idealno!

Potrebni sastojci za juhu (3-4 osobe):
  • 3 žlice pirea od bundeve (svejedno je da li je pečena ili kuhana)
  • 3-4 srednje velika batata
  • jedan manji poriluk
  • maslinovo ulje
  • sol, peršin
Postupak izrade:
  1. Batat ogulite poput krumpira, narežite ga na kockice i stavite kuhati u lonac sa vodom. Ulijte negdje oko 7 dcl vode.
  2. Poriluk također operite i izrežite na manje komadiće, pa stavite kuhati u lonac.
  3. Kuhajte poklopljeno dok ne zakuha, pa potom smanjite vatru i kuhajte dok batat ne omekša. Biti će mu potrebno oko 15-ak minuta, čak i manje.
  4. Pri kraju začinite i umiješajte 3 žlice pirea od bundeve, dodajte sol i peršin, te ostale začine po želji. Usitnite juhu štapnim mikserom.
  5. Pri posluživanju dodajte malo maslinovog ulja! U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar