utorak, 24. veljače 2015.

Mini bezglutenski tartovi sa kremom od kokosa i čokolade


Za izradu ovih prekrasnih mini tartova nije vam potrebno puno vremena. One su bezglutenske, bez šećera, bez jaja i napravljene sa puno kreative. Već duže vrijeme koristim Moja natura brašna sa kojima nećete pogriješiti. U ovom receptu pomiješala sam rižino, bademovo i kokosovo. Kombinacija je zanimljiva.

Potrebni sastojci za tijesto:

Za kremu od kokosa:
  • 1 limenka kokosovog mlijeka
  • 3  žlice agava sirupa ili meda
  • 1 mahuna vanilije

Za kremu od kakaa:
Postupak izrade:
  1.  Od sastojaka umijesite prhko tijesto. U brašna dodajte sodu, pa kokosovo ulje i na kraju vodu. 
  2. Upalite peć na 180°C. Dok se pećnica grije izvaljajte tijesto i pripremite kalupiće (koje ste prethodno namastili) za punjenje. Ova količina tijesta biti će vam dovoljna za 7 mini tartova ili pita (promjera 10 cm). Pite pecite oko 20-ak minuta. Kada rubovi počnu tamniti prekrijte ih folijom i pecite do kraja.
  3. U međuvremenu pripremite nadjeve. Za kremu od kokosa koristila sam limenku kokosovog mlijeka (kupljenog u Muleru). Limenku je potrebno staviti preko noći u frižider kako bi se kokosovo mlijeko stisnulo i pretvorilo u vrhnje koje će vam kasnije koristiti u receptu. Drugi dan, izvadite iz limenke vrhnje, dodajte mu vamiliju i zaslađivač po želji i tucite mikserom kao da pripremate običan šlag. Nakon 3 do 4 minute krema je gotova. 
  4. Za kremu od kakaa, otopite kokosov maslac na pari, pa mu dodajte kakao i agavin sirup, pa promiješajte kratko dok se svi sastojci ne sjedine. I to je to. Možete krenuti na slaganje i punjenje tartova.
  5. Na tijesto koje se ohladilo stavite prvo kremu od kokosa, pa kremu od čokolade i posipajte voćem po izboru kojeg trenutno imate doma. Ja sam stavila zaleđene maline i borovnice. Jedite dok je još friško! ;-)




3 komentara: