ponedjeljak, 5. prosinca 2016.

Mramorni kolač od bundeve i čokolade

 Ovaj kolač spada u domenu slatkog čokoladnog kruha koji se reže na šnite i jede ujutro uz čoko napitak, čaj ili kavu i domaću marmeladu ili uz popodnevnu čajanku. Pogledajte kroz video i fotografije, pa pročitajte recept :-)

Potrebni sastojci:


  • 4 žlice maslaca
  • 180 g brašna (pola rižino, pola kokosovo)
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice đumbira
  • 1/4 žličice muškatnog orašića
  • 1/2 žličice soli
  • 2 jaja
  • 60 g smeđeg ili kokosovog brašna
  • 200 g pirea od bundeve
  • 100 g jogurta
  • 50 ml otopljenog kokosovog ulja/maslinovog ulja
  • 2 žlice javorovog sirupa ili meda
  • 150 g čokolade



Postupak izrade:


  1. Zagrijte pećncu na 180°C.
  2. Na laganoj vatri, u malenom lončiću otopite maslac. Pustite sa strane da se malo ohladi.
  3. U međuvremenu, u posudi pomiješajte sve suhe sastojke, brašna, sodu, sve začine i sol. Možete koristiti i bademovo brašno i pirovo se meni pokazalo jako dobro u ovakvim tzv.krušnim kombinacijama, ili obično.
  4. U velikoj zdjeli posebno umutite jaja sa kokosovim šećerom, potom dodajte pire od bundeve i jogurt. Mješajte dok smjesa ne postane kremasta. Na kraju umiješajte i ulje, javorov sirup i otopljeni maslac. Sve dobro sjedinite špatulom.
  5. Umiješajte suhe sastojke u mokre i dobro sjedite pjenačom ili špatulom.
  6. Pripremite jednju manju posudicu u kojoj ćete pomiješati dio smjese od bundeve i cijelu količinu otopljene čokolade. U međuvremenu, otopite čokoladu na pari, pa je dodajte u zdjelicu koju ste prethodno napunili sa otprilike jednom šalicom ili 200 g tijesta.
  7. Sada možete obložiti posudu za pečenje sa papirom za pečenje i krenuti slagati smjesu kako bi dobili mramorni izgled kolača. Na dno prvo stavite polovicu tijesta, pa dodajte oko 4 žlice čokoladne smjese. Ponovite postupak sa ostatkom smjese od bundeve i na kraju dodajte čokoladnu. Zavrtite nekoliko puta kroz tijesto žlicom ili nožem.
  8. Stavite peći u pećnicu na 50 minuta.




Nema komentara:

Objavi komentar