utorak, 26. prosinca 2017.

Blagdanski baci di dama




 Damski poljupci poznati su keksići iz Italije.
U originalnoj verziji pripremaju se od vrlo jednostavnog prhkog tijesta, lješnjaka i tamne čokolade, koja povezuje dvije polovice keksića.

nedjelja, 24. prosinca 2017.

Božićni kuglof


Divna kombinacija zanimljivih okusa i tekstura ovaj blagdanski kuglof čine još zanimljivijim. Naranča, tamna čokolada, tostirani lješnjaci i suhe smokve lijepo će se uklopiti u  vaš slatki blagdanski stol. :-)

četvrtak, 9. studenoga 2017.

srijeda, 8. studenoga 2017.

Vege verzija fish and chipsa s karfiolom


Čips&fish je popularno englesko jelo koje spada u kategoriju brze hrane.
Ako ste ljubitelj ovog popularnog jela sigurno će vas razveseliti vijest da ga možete pripremiti i u zdravoj varijanti.

srijeda, 1. studenoga 2017.

nedjelja, 6. kolovoza 2017.

Rezanci od tikvica i riže na jednom mjestu :))


Varijacija za ovo jednostavno jelo je zaista bezbroj! Sezona je tikvica, pa zašto ih ne oplemeniti i obojati tanjur u šerene i vesele boje mirisnih nota. Isprobajte :-)

petak, 28. srpnja 2017.

Kolač od jogurta



Često pripreman biskvitni kolač ljeti zbog svoje jednostavnosti, brzine izrade i izbora voća u ljetnim mjesecima može biti pun pogodak ukoliko koristite odličan čvrsti jogurt iz Mljekare Euro-milk i višnje :-)

nedjelja, 23. srpnja 2017.

Galos jogurt pločice



Ove ledene pločice nisu ništa novo niti spektakularno no sasvim su pristojna zamjena za sladoled ili ljetni desert ukoliko ne želite paliti pećnicu! Uz Galos, divni grčki jogurt, proizvod hrvatske mljekare Euromilk one će dobiti jednu sasvim novu dimenziju. 

petak, 21. srpnja 2017.

Jednostavan namaz od jogurta




Kako ne biste pomislili da jogurt kao namirnica ne daje prostora kreativnosti, predlažem ovaj namaz kojim  ga možete u potpunosti oplemeniti. Poigrajte se vama dragim sastojcima i dobiti ćete divan kremasti namaz kao idealan za ove vruće i sparne ljetne dane.

subota, 8. srpnja 2017.

Shakshuka na namazu od slanutka




Shakshuka, jelo od poširanih jaja u umaku od rajčice i luka, izvornog podrijetla iz Tunisa, danas je vrlo popularna među narodima Srednjeg Istoka i Sjeverne Afrike, ali i kod nas. Često je začinjena kuminom, a varijacija na jelo ima bazbroj. Ja sam tako spremila vrlo jednostavnu shakshuku minimalno začinjenu na podlozi od humusa, no vi se možete poigrati peršinom, paprom, chilijem, povrćem poput špinata i sl.


Popularni nana ice cream obogaćen još jednim voćem


Svima popularni nanaicream u ovom je receptu obogaćen avokadom što mu daje još više kremoznosti i punoću okusa. Svakako isprobajte, a ukoliko se želite poigrati okusima i voćem koje je trenutno u sezoni prelažem da kakao u prahu zamjenite jednom šalicom svježih borovnica, malina ili breskvi. 

Ljetne galette sa marelicama i breskvama




Ove ljetne galette su baš šarmantne i po meni prednjače pred velikom pitom. Malene su, prenosive su, lagane za zamotati i ponijeti na more piknik ili neki party. Imaju veći udio hrskavog tijesta u odnosu na voće što nije slučaj sa velikom pitom i uopće ne morate čekati da se ohlade, možete ih izrezati na komade mini pita i uživati u okusima toplog voćnog kompota, a ukoliko se želite i malo rashladiti poslužite ih sa kuglicom sladoleda od vanilije. 

Sirova ledena torta od borovnica i malina


srijeda, 26. travnja 2017.

Polete od boba u suradnji sa Enzita




Kada želite sebe dostojanstveno počastiti :-) I kada bojama tražite sunce i šarenilo, pa prizivate proljeće koje se izgubilo ovih dana u sivilu i kiši.

Čokoladna babka by Yotam Ottolenghi



Ovu divnu čokoladnu babku, tradicionalan poljski kolač od dizanog tijesta sa čokoladnim ganacheom radila sam po recepturi jako mi dragog mi Jotama Ottolengi-a.  Ovoj slatkoj, mirisnoj, mekanoj i sočnoj pletenica sa neodoljivim okusom čokolade teško ćete odoljeti.

petak, 14. travnja 2017.

Bobanova torta - vječni klasik



Iako već duže vrijeme želim napraviti Bobanovu tortu, ovoga puta me za ovaj vječni klasik nad tortama inspirirala draga Tanja sa bloga COOKam i guštam. Imali smo goste tu večer i torta je doslovno planula u čas. Zaista je omiljena jer budimo realni, odličnoga je okusa, slatko čokoladnog biskvita bez brašna, u kombinaciji sa kiselkastim voćem i domaćim nadjevom od borovnica miluje svačije nepce, a jako zahvalna je i za pripremu zbog jednostavnih tehnika i količine utrošenog vremena.

Kocke od mrkve i svježeg sira by Euromilk



Jednostavan, vrlo ukusan i vlažan kolač od mrkve izrezan na kocke umjesto izvornog oblika narezanog komada torte djeluje elegantno izgledom. Ove kocke izgledaju vrlo bogato zbog dekorativno nanešene kreme od sira i sa pokojim lješnjakom koji se u presjeku lijepo ističe. Vrlo su jednostavne za skladištenje i ako vas uhvati napadaj za slatkim već su narezane u porcijama, a mogu biti idealne i za doručak u letu.

nedjelja, 9. travnja 2017.

Čoko čajni keksći




Moja opsesija ovim slatkim čokoladnim rasčupancima koji se tope u ustima se nastavlja. Na blogu postoji nekoliko verzija ovih keksića. Ova je zdravija, sa kokosovim šećerom i uljem, te sa mješavinom kvalitetnijih brašna. Nadam se da ćete isprobati  ove jer su daleko najsočniji.

srijeda, 22. ožujka 2017.

Zapečene paačinke sa sirom


Jedan recept koji vraća u djetinjstvo, palačinke koje nam je mama tako rado pripremala, hranjiv obrok, a opet slastica koja se može jesti i za doručak, užinu, ali i večeru. Ovoga puta palačinke sam radila u suradnji sa mljekarom EUROMILK. Njihovi proizvodi usitinu slijede moto " S prirodom do zdravlja", proizvodeći tako sireve, maslace i fermentirane proizvode bez upotrebe umjetnih aditiva i konzervansa. Ukoliko već niste skoknite na njihov web - www.euromilk.hr/, zaista imaju preglednu stranicu gdje možete dobiti mnoge korisne informacije o svim Euromilk proizvodima i usput pronaći pokoji recept!

četvrtak, 2. ožujka 2017.

Ultra čokoladne tortice


Ukoliko vapite za slatkim kao i ja u posljednje vrijeme (svaki drugi dan blendam  domaću nutellu i sanjam o tonama čokolade), e onda je vrijeme da isprobate jednu čokoladnu bombu koja će vas držati sitima dugo dugo, a zadovoljiti će i najzahtjevnijeg čokoljupca.