Potrebno za tijesto:
- 240 g glatkog brašna
- 40 g šećera
- 2 jaja
- 30 g maslinovog ulja
- 30 g vode
- malo soli
za nadjev:
- 340 g ricotta sira (može i skuta)
- korica limuna
- 2 žlice šećera
- malo soli
- 1 jaje
Brašnu dodajte šećer i sol, u sredini napravite rupu i u nju dodajte 2 cijela jaja. Zatim maslinovo ulje i po potrebi vodu. Zamijesite tijesto i omotajte prozirnom folijom. Neka stoji oko 45 minuta na sobnoj temperaturi.
U sir naribajte koricu 1 limuna, dodajte šećer, malo soli i žutanjak. Dobro promiješajte.
Od bjelanjka istucite snijeg. Malo šećera dodajte tek na kraju miješanja kako bjelanjak ne bi splasnuo. Snijeg dodajte u mješavinu sira i polako miješajte ukrug, vrteći zdjelu u isto vrijeme.
Razvaljajte tijesto na otprilike 3 mm debljine i režite krugove promjera 10 cm. Stavite u prethodno namašćeni kalup za muffine. Punite smjesom od sira (popunite malo više od pola) i vrhove tijesta lagano spojite na mjestima kako bi poprimilo oblik košarice.
Pecite na 170 stupnjeva otprilike 45 minuta.
kako lijepo izgleda
OdgovoriIzbriši