nedjelja, 15. lipnja 2014.

Raw Bounty bars


Uživajte! Svatko ih može napraviti, samo malo više vremena i truda, a za rezultat ćete dobiti 12 komada Bounty pločica u potpunosti iz kućne radinosti. :))

Potrebni sastojci za 12 pločica:

Kokos punjenje:
  •  200 g kokosovog brašna
  • 60 ml otopljenog kokosovog maslaca/ulja
  • 3 žlice meda ili agavinog sirupa
  •  prstohvat soli
  • 1  žlica vode
  • 1 mahuna vanilije

Tamna čokolada:
  •  60 ml otopljenog kokosove masti
  • 30 ml otopljenog kakao maslaca
  • 30 g gorkog organskog kakaa
  • 2 žlice meda
  • malo soli za okus

Postupak izrade:
  1. Prvo pripremite kokosovo punjenje. Na pari otopite kokosovu mast. Maknite sa vatre i umiješajte med, prstohvat soli i mahunu vanilije. 
  2. U drugoj posudi pomiješajte kokosovo brašno sa vodom, pa dolijte mješavinu sa kokosovim uljem i sve skupa dobro promiješajte.
  3. Smjesu utisnite u kalup. Ja sam koristila jedan kalup dimenzija 18x18 cm. Možete iskoristiti ili plastični kalup ili metalni.. Prije nego smjesu utisnete u kalup, stavite ispod plastičnu foliju po kojoj ćete pažljivo rasporediti smjesu i jako dobro je utisnuti. Nakon toga je stavite oko 30 min u zamrzivač.
  4. Krenite pripremati čokoladu. Na pari otopite kokosovu mast i kakao maslac. Dodajte med i promiješajte smjesu. Kada je smjesa postala jednolična, maknite je sa vatre i dodajte kakao, sol i dobro promiješajte.
  5. Izvadite kokos iz zamrzivača i razrežite ga na 12 jednakih kokos pločica. Zatim ih krenite umakati u otopljenu čokoladu. Ja sam pločice stavljala na željeznu "rešetkicu" iz pećnice kako bi se višak čokolade otopio. Zatim ih stavite u zamrzivač na 15 minuta ili ako vam ne stanu, onda u hladnjak na 25 minuta kako bi se čokolada ohladila. Nakon toga ponovite postupak sa čokoladnim umakanjem i stavite ih na odmaranje u hladnjak barem na sat vremena. I tada su vaše raw Bounty bars spremne za kušanje!
  6. Preporučam da kokos pločice držite u zamrzivaču, pogotovo tijekom ovih vrućih ljetnih mjeseci, osvježiti će tako zaista svačije nepce :))






1

Nema komentara:

Objavi komentar