srijeda, 16. rujna 2015.

Sirovi cheesecake kolačić



Potrebni sastojci za prvi sloj:

  • 150 g lješnjaka
  • 100 g kokosovog brašna
  • 140 g datulje
  • 3 žličice meda
  • prstohvat soli

Sastojci za kremu od borovnica:

  • 100 g indijskih oraščića
  • 50 g meda/agava sirupa
  • 3 žlice kakao maslaca
  • 200 g borovnica (koristila sam zaleđene)
  • 60 ml kokosovog mlijeka

Sastojci za kremu od indijskih oraščića:

Postupak izrade:

 

 Za podlogu

  1.  U blenderu (možete koristiti i multipraktik) izblendajte lješnjake i kosovo brašno. Kada dobijete brašno dodajte ostale sastojke i miješajte/miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  2. Smjesu utisnite u silikonske kalupe ili u jedan veći pleh. Ja sam  svoje teflonske kalupe obložila prozirnom folijom kako bih kasnije lakše vadila kolačiće iz kalupa.

Za ljubičasti sloj:

  1. Indijske oraščiće natopite sat vremena u vodi, zatim ih ocijedite i dobro isperite. 
  2. U blender dodajte indijske oraščiće, borovnice, med i mlijeko, pa blendajte dok ne dobijete smjesu kremaste strukture. Na kraju dodajte otopljeni kakao maslac i izblendajte do kraja.
  3. 2/3 kreme izlijte u kalupe na podlogu i stavite u zamrzivač dok pripremate bijeli sloj. Trećinu kreme ostavite za ukrašavanje.

Za bijeli sloj:

  1. Indijske oraščiće natopite sat vremena u vodi, zatim ih ocijedite i dobro isperite. 
  2. U blenderu izblendajte oraščiće, kokosovo brašno, med, mlijeko, limunov sok i aromu vanilije. Blendajte. Na kraju dodajte otopljen kakao maslac.
  3. Kremu izlijte preko kreme od borovnica i stavite opet u zamrzivač najmanje 2 h.
  4. Prije posluživanja ukrasite kremom od borovnica i pospite sa komadićima čokolade, goji bobicama ili po vašoj želji.



Nema komentara:

Objavi komentar