Kada si u stisci sa vremenom i još sa tri bebe doma :-P onda i jabučice ovako pečene spadaju u domenu comfort fooda, a i vrhunskog deserta u isto vrijeme. Sve što je brzo, jednostavno, zdravo seljački dolazi u obzir. Pa opet ne mogu se oteti dojmu da su nam ove jabučice ispale i oku ugodne i nepcu jako slatke i ukusne s obzirom na okolnosti i kreativni nered. Imali smo doma zapravo puno domaćih jabuka, a uz svježi sok i smoothije ovo je idealna mjera za "utrošiti" ostatak. Možete ih poslužiti i kao doručak, ukoliko dodate dvije žlice zobenih pahuljica u punjenje ili kao brunch, a divne su uz kuglicu sladoleda za pravi pravcati desert!
srijeda, 22. veljače 2017.
utorak, 14. veljače 2017.
Tiramisu od lješnjaka i skute
Ovo je malo drugačiji tiramisu, što zbog sastojaka koje trenutno imam u frižideru, što zbog eksperimentiranja okusima i želje da napravim tiramisu bez kave tako da ga može jesti i moj nadraži dječak. Ovo su sastojci za cca 7 čašica, a trebati će vam samo 15 minuta za njegovu pripremu :-) :
četvrtak, 26. siječnja 2017.
Šareni zimski smoothie sa chia sjemenkama, zobenim pahuljicama i bobičastim voćem
Jedan pomalo neobičan zimski smoothie, ali divnih boja i nijasni taman da vas mislima odvede u neke toplije dane :-) ali i da vam osigura sasvim dovoljnu količinu hranjivih sastojaka i antioksidansa.
subota, 24. prosinca 2016.
Kućica od medenjaka ili gingerbread house
U ovo predblagdansko i blagdansko vrijeme svi su ludi za kućicama od medenjaka, Pogotovo ako imate klince jer njima je to jaako zanimljivo. A i meni je oduvijek. :-) Ova kućica je malo drugačija, zidovi i ostale komponente nisu napravljene samo od prhkog tijesta za medenjake. Malo sam istraživala i odlučila isprobati napraviti nešto drugačiju verziju kućice. Ova se sastoji od aromatičnog spicy biskvitnog tijesta, veganske buuternut kreme od kokosa i čokolade kojom je tortica punjena i premazana i prhkog tijesta za keksiće kojim sam izrezivala komponenete krova, vrata, prozora, rubova i sl. Isto tako da napomenem, cijela je kućica napravljena bez jaja, rafiniranih šećera i laktoze.
OVDJE možete pogledati postupak slaganja kućice od vrha do dna by naturalgirlmodernworld ;-)
ponedjeljak, 5. prosinca 2016.
Mramorni kolač od bundeve i čokolade
Ovaj kolač spada u domenu slatkog čokoladnog kruha koji se reže na šnite i jede ujutro uz čoko napitak, čaj ili kavu i domaću marmeladu ili uz popodnevnu čajanku. Pogledajte kroz video i fotografije, pa pročitajte recept :-)
utorak, 22. studenoga 2016.
Najbolji keksići sa komadićima čokolade
Vjerovatno jedan od najpoznatijih pečenih keksića sa komadićima čokolade na svijetu! Pa eto, među mojim objavljenim receptima se još nije našao do sada. Nedavno sam dobila inspiraciju dok sam u Lidlu kupovala namirnice za božićne kolačiće, pa sam naišla na simpatičnu kutijicu čokoladnih kapljica. Ovi su keksi jaaako prhki i zdravija su verzija, sa kokosovim i rižinm brašnom, te kokosovim šećerom. Isprobajte i javite svoju verziju istih :-)
Palačinke od bundeve
Hranjive palačinke za velike, ali i za one male! Jer sezona bundeva još traje na našem balkonu :-) ako i vi morate potrošiti bundeve ili tikve, a ne znate što bi sa njima, evo jednom ne toliko originalnom, ali jednostavnog i ukusnog recepta, a da ne budu samo obične palačinke :-)
četvrtak, 17. studenoga 2016.
Veganske mesne polpete
Veganske polpetice, veganske mesne okruglice ili imenom kako god predlažem kao ukusan prilog za mnogo maštovitih kombinacija za jesenji ručak!
srijeda, 16. studenoga 2016.
Cheesecake od bundeve
Obožavam bundevu! Već ste se mogli uvjeriti u prethodna dva mjeseca postovima, ali i brojnim receptima sa bundevom na blogu. Prošle godine eksperimantirala sam sa klasičnom i profinjenom aromatičnom torticom od bundeve i čokolade, a ove godine sam se odlučila istražiti i pogoditi kombinaciju koja bi bila nekako prirodnija i jednostavnija, na bazi sira, a opet da ne bude klasični cheesecake. Ispala je savršeno, baš po ukusu mnogih jer naravno postoje i oni kojima ne odgovara format cheesecake torte. Ovo je za sve čizkejkoljupce i bundevoljupce! ;-)
utorak, 15. studenoga 2016.
Slatka proja sa svježim sirom
Donosim vam recept za jedan bakin kolač jednostavnog okusa, a opet toliko hranjiv, ukusan i zdrav. Namirnice su dostupne svima i jeftine. Možda ga već danas napravite jer priprema ne zahtjeva puno.
srijeda, 2. studenoga 2016.
petak, 28. listopada 2016.
Alfajores keksići u kombinaciji sa malo drugačijim dulche de leche namazom
Od kume sam po povratku iz Argentine i Brazila dobila na poklon jako ukusne alfajores keksiće. Ovi izvorno španjolski keksići mogu se pronaći u svim njezinim kolonijama. Mekani su i nježni zbog udia kukuruznog škroba i punjeni mliječnim karamelom. Ja sam se odlučila poigrati i probati napraviti malo drugačiji karamel i zdraviju verziju samih keksića, bez brašna, bez glutena, mlijeka i šećera.
juha od bundeve, crvene leće i sušenih vrganja
Bundeva - kraljica jeseni! U ovoj sam je juhi "pojačala" mahunarkom - crvenom lećom i aromatizirala vrganjima!
petak, 14. listopada 2016.
Sirova torta od bundeve
I u jesen možemo jesti sirovo, a da je pritom jako ukusno i slatko. Inspiraciju za ovu nepečenu tortu sam dobila na jednoj radionici sirove hrane, a bundeva je trenutno vrlo popularna namirnica, njeno je doba, znači jedemo sezonski, slatko i fino.
srijeda, 7. rujna 2016.
ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.
Čokoladni sirovi kolačić za ljeto
Nedavno sam od super ekipe iz firme Mojačokolada.si dobila prekrasne i jako ukusne čokolade. Čokoladice su dostupne u lijepim dizajnerskim pakiranjima od 80 g i raznih su okusa. Tako možete isprobati organsku čokoaldu sa 68% kakaa ili pak tamnu čokoladu sa 80% kakaa, čokoladu sa okusom naranče, sa okusom mentola, goji bobicama i mnoge druge.
subota, 20. kolovoza 2016.
Čoko kuglice u suradnji sa Moja Čokolada
Kod pripreme energetskih kuglica na ovaj način zaista ne trebate puno
vremena. Budite maštoviti jer sastojci nisu fiksni i poželjno je
eksperimentirati. Umjesto badema i oraha možete staviti bučine ili
suncokreteve sjemenke, lan ili sezam, indijske oraščiće ili pak kikiriki
(to još nisam isprobala). Kod tzv.mokrih sastojaka imate također veliki
izbor, od suhih šljva ili marelica, jabučica.. Sve će to kuglicama daje
željenu slatkoću. Obogatite kuglice nekom od namirnica iz kategorije "super hrane",
to mogu biti goji bobice, maca prah, chia sjemenke, acai bobice i sl..
Dodajte žlicu, dvije kakao praha, žlicu ulja od kokosa i imate sve za
kuglice!
Mini pizza tikvice
Sezona je tikvica, pa zašto ih ne pripremiti na malo drugačiji način? Ja ih obično pripremam u raznm varivima, maneštricama, gustim juhama, kao polpete u bezbroj varijanta ili pak kao pohane i samo spečene na grillu. Volimo ih jesti kao punjene ili u raznim rižotima, tartovima ili quichevima. Meni najdraža kombinacija je ipak ona slatka, u štrudli, a za nešto malo hrabrije tu su i sirovi špageti od tikvica. Ove mini pizzete oduzimaju dah svojim vizualnim prizorom, a opet su jako slatke i ukusne. Možete se poigrati kombinacijama namirnica, bojama i okusima..
četvrtak, 21. srpnja 2016.
petak, 8. srpnja 2016.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)