srijeda, 19. kolovoza 2015.

Quiche sa bundevom i skutom



Iako seozona bundeva još nije službeno krenula, donosim vam recept za jedan prekrasan quiche lorraine kao početno zagrijavanje za ono što će nam jesen tek donijeti svojim bogatstvom okusa, mirisa i slika..

srijeda, 15. srpnja 2015.

Torta monte


Za prvi rođendan sina imali smo malo obiteljsko slavlje. Bilo je tu puno slastica i kolača. Odlučila sam se za dvije "tortice" koje su oku ugodne, ali i ukusne i prefine, kombinacije okusa kojima nitko ne bi odolio. Prva za nas "velike" koja se pojela u trenu je bila Monte. Torta je zaista odlična, ukusna, lijepog je presjeka i svi je vole. U nastavku donosim recept..

Šufigane sipe sa bobom

Jedan tipičan, jednostavan i tradicionalan recept kaštelanske kuhinje. Ovdje je riječ o priči gdje su se spojile namirnice iz mora i polja, sipa i bob.

utorak, 14. srpnja 2015.

Jogurtica sa borovnicama za Roka


Za prvi rođendan Roku, odabrala sam jednostavnu voćnu torticu koja nevjerovatno odgovara ljetnim vrućinama, osvježava, ukusna je, a uza sve to, sastojcima prilagođena dječjim jelovnicima od najranije dobi.

srijeda, 24. lipnja 2015.

Sladoled torta s kremom od jagoda i borovnica

 

Uživajte u ljetu i njegovim bojama jer sada je pravo vrijeme da se u kuhinji poigrate na vrlo jednostavan način, a opet stvorite ukusne i maštovite kreacije pune veselja i šarenila.

subota, 13. lipnja 2015.

Rolana torta sa trešnjama

 

Oku privlačna, a okusom osvaja, ova se mini tortica baš uklapa u doba kada su plodovi trešanja lako dostupni i svojim jarkim crvenim nijansama kite prvenstveno krošnje drveća, a potom i tržnice.

srijeda, 3. lipnja 2015.

Tiramisu tortica

Malo drugačija izvedba popularne talijanske slastice (originalno iz regija Veneto i Friuli Venezia Giulia)  zapakirane u mini torticu!

petak, 29. svibnja 2015.

Keksići od badema i kokosa

 Jedni ukusni bio keksići za vas i vaše mališane! Oni su bezglutenski, sa kokosovim i bademovim brašnom uz dodatak šećera kokosove palme...

srijeda, 6. svibnja 2015.

Proljetna marinada od srdela sa zapečenom palentom



Srdela, jedna od najzastupljenijih riba u Jadranskom moru, ali nepravedno izostavljana iz kućnih jelovnika i podcjenjivana upravo zbog svoje cijene. Hrana siromašnom puku i predmet lova generacijama ribara, održala je život na dalmatinskim otocima. Priče starih ribara kazuju da su upravo u proljeće lovili najkrupnije srdele sa najvećim udjelom masti što se posebno odražavalo na kvaliteti usoljene srdele od koje su živjele generacije naših ribara. Inspirirana pričama starih ribara, u nastavku jedan recept za proljetnu marinadu sa srdelama kao idealno predjelo za Veliki petak.

petak, 17. travnja 2015.

Torta od oraha i mrkve sa narančinim džemom



Svi koji su probali ovu tortu su doslovno oduševljeni njome. Moram priznati da poseban "štih" torti daje gorko-slatki džem od naranče koji smo donijeli sa sobom prilikom nedavnog boravka na Hvaru. :-) Kao zamjenu možete koristiti koricu od nešpricane naranče. Krema je na bazi pudinga od vanilije i slatkog vrhnja, ali isto tako možete napraviti i verziju na bazi sira, mascarponea ili pak nekog lakšeg sira, kao što je skuta.

petak, 20. ožujka 2015.

Energetske pločice Vol.3 Brusnice - orašidi-đumbir mix

 

Ova kombinacija badema, đumbira, datulja i brusnica je zaista božanstvena. Pune su biljnih proteina, nerafiniranih prirodnih šećera i vitamina koji održavaju razinu šećera u krvi konstantnom. Pločice su veganske, gluten free, bez laktoze i rafiniranih šećera.

Energetske pločice Vol.2 - Sezamove super pločice


 Ove su pločice vrlo ukusne i iznenađujuće hranjive s obzirom da su slatki snack. Osim sezama punjene su raznim super bobicama, medom i bademima.

Energetske pločice vol.1 - proteinski power bars