subota, 28. studenoga 2015.

Pogačice od domaće nutele, jabuke i lješnjaka



Ove su pogačice zapravo kombinacija tradicionalne švedske slastice zvane "Swedish bun" i čokoladnih brioša. Nadjenula sam ih odličnim namazom od lješnjaka, naribanih jabuka i cimetom. Ukoliko ste raspoloženi možete ubaciti i pokoji komadić čokolade i još malo ih zasladiti medom. :-) U nastavku slijedi recept!

petak, 13. studenoga 2015.

Domaći namaz od lješnjaka - nutela na moj način!


 Zamislite finu domaću Nutellu koja ne sadrži šećer. Odlično zvuči, zar ne?
I vi sami možete napraviti ovu poslasticu. Jednostavna je i brza za pripremu. Sve što vam treba su lješnjaci, kakao i još nekoliko sastojaka koje sigurno imate pri ruci. Lješnjaci će pomoći u jačanju organizma dok će kakao poboljšati raspoloženje. Ovaj namaz možete upotrebiti uz palačinke ili u pripremi kolača. Biti će omiljen kod mlađih članova obitelji, a jednako će u njemu uživati i stariji ukućani.
 

četvrtak, 5. studenoga 2015.

Biftek Stroganoff sa šumskim gljivama i domaćim tagliatellama






Obitelj Stroganoff zapamćena i spominjana stoljećima upravo zbog jednog od najpoznatijih ruskih jela – bifteka Stroganoff. Stroganoff je tradicionalno rusko jelo sa pirjanim komadima govedine koji se poslužuju uz kiselo vrhnje. Od svojih početaka sredinom 19. stoljeća u Rusiji, vremenom je postao popularan u cijelom svijetu, s velikim varijacijama od izvorne recepture. U svojoj, predlažem vam ukusne šumske gljive, komad goveđeg filea uz domaće tagliatelle.

subota, 24. listopada 2015.

Speculaas vještice

Svima nam dobro znani zimski keks blagdanskog raspoloženja u ovoj varijanti malo je drugačiji. Odlučila sam pripremiti bezglutensku verziju sa rižinim brašnomu u duhu upravo nadolazećeg dana vještica. 

srijeda, 21. listopada 2015.

Mini tartići sa aromatičnom kremom od bundeve

Pripremite slasticu koja će se fanastično uklopiti povodom Noći vještica, noći koja se danas slavi većinom u anglosaskim zemljama, a koja uključuje maskiranje u mitološke likove poput vještica, vampira, duhova, zombija, ukrašavanje kuća i okućnica bundevama, paukovim mrežama, gledanje horor filmova,a ne iskučuje pripremu slikovitih i prigodnih kolačića. :-)

srijeda, 14. listopada 2015.

Aromatična torta od bundeve i čokolade



Jesen i proljeće su moja omiljena godišnja doba, ali kada su u pitanju boje, mirisi, okusi i izbor plodova i namirnica, u vrtu i na tržnicama onda je definitvno jesen pobjednik! Ove godine je u vrtu rodilo jako puno bundeve različitih sorti. Kombinacija u jelovniku je bezbroj, uz razno razne juhe, variva, rižota, njoke, bučnice i muffine, koristim svaki slobodan trenutak da složim neku kombinaciju koja će rezultirati interesantnom i neobičnom slasticom. U nastavku vam donosim jedan zanimljiv recept za aromatičnu tortu od čokolade i bundeve sa kremom od mascarponea.

utorak, 29. rujna 2015.

Domaća čokolada

 Sve što vam je potrebno za izradu prave pravcate čokolade bez dodatnih šećera je kakao maslac, kakao u prahu i nešto prirodnog zaslađivača. Za boju, teksturu ili okus dodajte malo vanilije, super bobica, zrnca soli ili kokos listića.. a za pripremu trebate svega nekoliko minuta.

petak, 28. kolovoza 2015.

Moja bučnica

Inflacija bundeva i tikvi svakakvih oblika u našem vrtu! Ovih dana na meniju je muškatna tikva, butternut i bučnica! Moja moderna verzije bučnice, slatka, grožđice, cimet, med.....ispod recept!

utorak, 25. kolovoza 2015.

Sirovi špageti od tikvica


Tikvica, zahvalna i ukusna namirnica sa stotinu mogućnosti pripreme, neka se ovaj put na vašem stolu pronađe u izvornoj, sirovoj varijanti.